hits

Første gang jeg slang en pizza

Jeg mener jeg må ha vært femten år, kanskje bare fjorten. En av mine tanter hadde nettop giftet seg, i utlandet, og nå skulle det være fest på grendehuset. Under middagen ble det servert alkohol. Jeg satt ved siden av min tante. Hun mente jeg var gammel nok til å drikke, jeg hadde jo blitt konfirmert, så hun ga meg en flaske med Ringnes. En flaske ble til flere, og etter hvert fant jeg boksen med Black Tower. Den smakte saft.

Jeg var ofte ute. Jeg røyka. Gikk rundt hjørnet, for at de voksne ikke skulle se meg. På veien ser jeg noen i parallell-klassen kjøre forbi på moped. Dette var de tøffe guttene, som jeg av og til røyket hasj sammen med under brua ved bensinstasjonen. På denne tiden ble jeg faktisk ikke mobbet av akkurat den gjengen her, jeg tror nesten jeg var en slags maskot eller noe (dette skulle endre seg radikalt i løpet av året etter).

De kjørte innom grendehuset. Med seg hadde de en kritt-pipe han ene hadde stålet av sin stefar. Den skulle de røyke hasj i (jeg tror det var hasj). Vi stod på lekeplassen bak grendehuset og sendte pipa rundt.

Når de dro igjen var det inn og finne mer Ringnes og Black Tower, helst det siste. Det smakte jo saft! Jeg ble veldig full den kvelden. Jeg husker mange andre bruddstykker av ting som skjedde den kvelden, men jeg skal prøve å holde det kort. Historien handler jo om første gang jeg slang en pizza.

Det skjedde dagen etterpå. Vi spiste lasagne (garantert sånn fra frys eller lignende, min far lagde ikke særlig mat). Plutselig styrter jeg opp og løper mot toalettet. Men når jeg hadde kommet halvveis, så skulle maten opp, okkesom. Pizzaen la seg utover gulvet på gangen. Min far kom løpende etter. Når han så verket min, ble han veldig sint og aggressiv. Det var første gang jeg hørte uttrykket. "Ingen slenger ut en pizza på den måten!" skrek han. Jeg syntes det hørtes morsomt ut.

Jeg mener det endte opp med at han måtte vaske opp kunstverket mitt. Jeg var for dårlig til å gjøre noe som helst produktivt. Og det hadde han bare godt av. Hele kvelden før hadde han bevitnet sin egen mindreårige sønn drikke seg dritings, uten å lee et øyelokk engang.

 

#pizza #fest #grendehus #hasj #røyk #alkohol #mindreårig #omsorgssvikt

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

James Madison

James Madison

33, Oslo

Jobber med IT, gikk på blindern, har mastergrad og fagbrev. Vokst opp under det man kan kalle relativ fattigdom, var mobbeoffer på barneskolen og både mobber og offer på ungdomsskolen, noe jeg lider under den dag i dag. Opplevde en del omsorgssvikt som liten, og mistet også min mor i ung alder. Sorgen etter mamma er noe jeg ikke har startet å bearbeide før nå i voksen alder. Har opplevd en del ille ting i helsevesenet. Fastleger som fnyser av meg, ler av meg, eller ikke tror på meg. Terapeuter som har ledd hånlig av meg. Å få adekvat hjelp er en kamp jeg fremdeles kjemper daglig. Betaler nå for min egen terapi, og tror jeg blir bedre. Mye sliten, sliter med angst og kroniske smerter. Aggresjoner, frustrasjoner, depresjoner, det går i en berg og dalbane. Jeg har ingen offisielle diagnoser, men mener jeg har en mild PTSD-lidelse sammen med muligens høyfungerende autisme/asperger, som igjen resulterer i angst, depresjon og lite kontakt med egne følelser. Jeg kan også oppleve meltdowns under press. Prøver å finne roen i livet, gitt opp å finne meningen med den.

Kategorier

Arkiv