hits

Fyll, angst og massasje

Sist gang jeg var til massasje fikk jeg ikke til å ligge på magen. Jeg var for anstrengt, og det gjorde for vondt i brystet. Brystet mitt, med de kroniske psykosomatiske smertene.

Jeg hadde drukket heftig kvelden før. Massasjetimen var på en fredag, jeg drakk meg full både torsdag, fredag og lørdag den uken. Når jeg er en hel dag på jobben etter en fyllekule, er jeg ganske frynsete. Min generelle angst blandes med "dagen derpå" angst samtidig som jeg sitter samvittighetsfullt og forsøker å jobbe så godt jeg kan. Når jeg var ferdig på jobb, skulle jeg altså masseres. Men jeg var for anspent til å kunne ligge på magen.

Jeg bestemte meg for der å da og ALDRI drikke meg full kvelden før jeg skulle bli massert igjen. Det blir dumt å bruke mange hundre kroner på behandling som kunne ha fungert mye bedre, om jeg bare gjorde litt andre valg kvelden før. Og i kveld skulle jeg også masseres. Og hva tror dere at jeg gjorde i går kveld? Jo, jeg drakk meg dritings igjen.

Det er perioder av kvelden i går jeg nesten ikke husker. Jeg husker ikke hvordan jeg kom meg fra puben til togstasjonen. Jeg husker at jeg stod på perrongen og stappet i meg en gigantisk marsipangris som kostet 100,- kroner i kiosken. Jeg sendte ut en del meldinger på date-appene mine. Jeg er som regel veldig sjenert, så jeg brukte fylla aktivt for å promotere meg selv. Jeg skrev ingen ekle eller kvalme meldinger, selv om jeg var full, men de var sikkert litt teit formulert.

Når jeg såvidt fikk stablet mine ben fremover, på vei til toget, i dag morgens kom jeg på at jeg skal jo til massøren i kveld. Jeg begynte å le høyt, mens jeg gikk bortover fortauet. Det var jo dette jeg LOVTE meg selv ikke skulle skje. Nok en meget langsom dag på jobben, med mye verre angst enn jeg hadde trengt, for så å ikke få til å motta massasjen jeg betaler for. Det hele er jo tragikomisk. Jeg klarer ikke helt å ta vare på meg selv.

Jeg føler allikevel at disse fylleturene mine gir meg en del. Jeg klarer å være sosial. Jeg slapper mye, og jeg mener MYE, bedre av enn til vanlig. Anspentheten og smertene gir seg med alkohol. Det største problemet mitt er at, når jeg først begynner å drikke, klarer jeg ikke begrense meg. Jeg drikker fort, og jeg drikker mye.

Men att evigt krankt betrakta
sina sjuka drag och miner,
se, hur döden lömskt och sakta
härjar oss till grå ruiner,

Fra Gustav Fröding, Men (Stänk og flikar)

 

#fyll #fylla #alkohol #angst #anspent #massør #massasje #øl #smerter #psykosomatiske_smerter 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

James Madison

James Madison

33, Oslo

Jobber med IT, gikk på blindern, har mastergrad og fagbrev. Vokst opp under det man kan kalle relativ fattigdom, var mobbeoffer på barneskolen og både mobber og offer på ungdomsskolen, noe jeg lider under den dag i dag. Opplevde en del omsorgssvikt som liten, og mistet også min mor i ung alder. Sorgen etter mamma er noe jeg ikke har startet å bearbeide før nå i voksen alder. Har opplevd en del ille ting i helsevesenet. Fastleger som fnyser av meg, ler av meg, eller ikke tror på meg. Terapeuter som har ledd hånlig av meg. Å få adekvat hjelp er en kamp jeg fremdeles kjemper daglig. Betaler nå for min egen terapi, og tror jeg blir bedre. Mye sliten, sliter med angst og kroniske smerter. Aggresjoner, frustrasjoner, depresjoner, det går i en berg og dalbane. Jeg har ingen offisielle diagnoser, men mener jeg har en mild PTSD-lidelse sammen med muligens høyfungerende autisme/asperger, som igjen resulterer i angst, depresjon og lite kontakt med egne følelser. Jeg kan også oppleve meltdowns under press. Prøver å finne roen i livet, gitt opp å finne meningen med den.

Kategorier

Arkiv